طرز تهیه کلوچه خانگی ساده بدون فر به روش سنتی به همراه نکات طلایی آن

از میان وعده های بسیار خوشمزه ای که به صورت سنتی و سالم در ایران تولید می شود، کلوچه می باشد. این محصول مقوی و سالم برای همه سنین و به ویژه کودکان مناسب و عالی است. برای آشنایی با طرز تهیه کلوچه خانگی ساده بدون فر به روش سنتی به همراه نکات طلایی آن در ادامه با ما همراه باشید. همچنین کلوچه گردویی جوادیان با دارا بودن طعم متفاوت در بازار عرضه و به فروش می رسد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

طرز تهیه کلوچه خانگی ساده بدون فر به روش سنتی به همراه نکات طلایی آن

طرز تهیه کلوچه خانگی ساده بدون فر

طرز تهیه کلوچه خانگی ساده بدون فر

تهیه کلوچه یکی از کارهای بسیار جذاب است که بیشتر خانم های خانه دار به آن علاقه‌مند هستند. روش های پخت کلوچه متفاوت می باشد و افراد بر اساس سلیقه خود آن را طبخ می‌کنند. در زیر روش سنتی و ساده بیان شده است تا همه افراد بتوانند این محصول خوشمزه و مقوی را تهیه کنند. برای طبخ کلوچه ها می‌توانید از فر یا حتی از ماهیتابه استفاده نمایید. در هر صورت پختن اینگونه کلوچه ها زحمت چندانی ندارد و شما می‌توانید آن را برای کودکان خود تهیه کنید و به عنوان یک میان وعده مقوی و یا در کنار میز صبحانه از آن استفاده کنید. کلوچه گردویی نوشین با داشتن کیفیت عالی امروزه فروش بسیاری برخوردار می باشد.

برای تهیه کلوچه خانگی ساده باید ابتدا مواد مورد نیاز را فراهم کنید. بهتر است که از مواد سالم و درجه یک استفاده نمایید تا بتوانید کلوچه خوش طعم تر و مقوی تری تهیه نمایید. مواد لازم برای تهیه کلوچه شامل آرد، بیکینگ پودر، زعفران، روغن، ماست شیرین، شکر و مقداری کمی کنجد و شاهدانه می‌باشد. در ابتدا آرد را به همراه بیکینگ پودر مخلوط کرده و از الک رد نمایید تا ناخالصی های آرد به طور کامل گرفته شود و آرد نرم و یکدستی داشته باشید. بهتر است که در هنگام پیمانه کردن از یک پیمانه خاص استفاده نمایید تا مواد را به اندازه با یکدیگر مخلوط کنید و خمیر کلوچه مناسب به دست آورید.

معمولاً برای هر پیمانه آرد، یک قاشق بکینگ پودر به کار برده می شود. بعد از اینکه بیکینگ پودر و آرد را با یکدیگر مخلوط نمودید و از الک رد کردید، آن را در گوشه بگذارید. اکنون نوبت تخم‌مرغ‌ها فرارسیده است. تخم مرغ ها را به خوبی با وانیل هم بزنید و ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری ماست چکیده شیرین به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید از زعفران نیز استفاده کنید. آنقدر این مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا حالت شیری رنگی پیدا کند. اکنون می توانید شکر را نیز به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کاملاً در آن حل شود.

بعد از اینکه این مواد را آماده نمودید، آرد را به آرامی به آن اضافه کنید تا حالت یکدستی داشته باشد. از اضافه کردن ناگهانی آرد به مواد جدا خودداری کنید. زیرا حالت گلوله ای به وجود می آید و خمیر یکدستی برای شما فراهم نمی‌کند. آرد را آرام آرام به مواد اضافه کرده و آن‌ها را مخلوط نمایید. سپس خمیر به دست آمده را خوب ورز دهید. می توانید از مقداری کره یا روغن جامد برای ترد شدن آن استفاده نمایید. روغن از ترک خوردگی کلوچه جلوگیری می کند. مواد را خوب با یکدیگر مخلوط کنید و خمیر یکدست و لطیف به دست آوردید. آن را در داخل ظرف بزرگی قرار داده و روی آن را با سلفن بپوشانید و در یخچال بگذارید.

خمیر بدست آمده در یخچال بهتر از ۲ تا ۳ ساعت باشد. اما اگر آن را در فریزر قرار می دهید، می‌توانید زمان را کم کرده و به مدت نیم تا یک ساعت به آن استراحت دهید. اکنون زمان آن فرارسیده که کلوچه ها را آماده نمایید. برای پخت یک ماهیتابه انتخاب کنید و مقداری روغن مایع درون آن بریزید. بهتر است از برس برای چرب نمودن کف ماهیتابه استفاده نمایید. ماهیتابه را بر روی شعله پخش کن قرار داده و حرارت آن را پایین بیاورید. خمیر آماده شده را در اندازه دلخواه به صورت گرد در بیاورید و آن را درون مخلوط کنجد و شاهدانه بزنید و بر روی حرارت در ماهیتابه قرار دهید. کلوچه را می توانید در مدل های متفاوت و با استفاده از قالب های مختلفی نیز تهیه نمایید. بهتر است فضای بین کلوچه ها زیاد باشد. زیرا بعد از پخته شدن کلوچه پف می کند و ممکن است که به یکدیگر بچسبد. درب ماهیتابه را با استفاده از دمکش بپوشانید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا کلوچه ها پف کرده و بپزد. اکنون می توانید کلوچه ها را از داخل ماهیتابه در بیاورید و آن‌ها را سرو نمایید.

خوردن کلوچه در هنگام عصر و به ویژه با چای و دمنوش ها از زمان های گذشته در ایران رواج داشته است. این محصول خوشمزه می تواند یک میان وعده سالم و مقوی برای همه سنین باشد. جهت تهیه این محصول باید به چند نکته اساسی توجه داشته باشید تا بتوانید کلوچه های سالم و مقوی تولید کنید. اولین نکته این است که مدت زمان استراحت خمیر بسیار مهم می‌باشد. زیرا اگر مدت زمان کم تر باشد، خمیر شما پف نمی‌کند و تردی مناسبی نخواهد داشت. دومین مسئله ای که باید به آن توجه داشته باشید، استفاده کردن از روغن در کف ماهیتابه است. زیرا چنانچه روغن را در کف ماهیتابه نباشد، باعث خشک شدگی کف کلوچه ها می شود و حتی ممکن است کلوچه ها بسوزد. نکته دیگر استفاده کردن به میزان لازم بکینگ پودر و وانیل می‌باشد. اگر میزان آن را به درستی رعایت نکنید، خمیر شما به درستی ورز نمی آید.

روش گفته شده برای تهیه کلوچه هایی است که به فر نیازی ندارد. البته می‌توانید از فر استفاده کرده و کلوچه های تردی تهیه نمایید. برای این منظور بعد از اینکه خمیر را به کلوچه های کوچک تبدیل کردید، درجه حرارت فر را بر روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده و به مدت حداقل ۲۰ دقیقه بگذارید تا فر گرم شود. سپس سینی فر را درون آن قرار دهید و به مدت ۲۰ دقیقه با درجه حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد کلوچه ها را در آن قرار دهید و بعد از این مدت می توانید درب فر را باز کرده و کلوچه ها را از آن بیرون بیاورید. در این روش چون حرارت از ناحیه بالا و پایین به کلوچه ها می رسد، به خوبی پخته می شود. البته بهتر است برای اینکه کلوچه ها پف کنند، در ۱۰ دقیقه اول به هیچ عنوان درب فر را باز نکنید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.